AAT-UTRECHT

A A T

Aan- en AfvoerTroepen

Utrecht.


AAT-BlauwBloed.nl

Hojelkazerne, UtrechtTRANSPORT PELOTON UTRECHT

 


Het Transport Peloton Utrecht (TPU) viel onder het Commando van de Cdt TVC-West gelegerd in den Haag, dat viel weer onder het Commando van de Cdt van de 812 TGP wat weer gelegerd was in Gouda.


 


Het TPU viel in eerste instantie onder het Commando van de SM. B. van Ginkel waar wij een leuke tijd mee hebben gehad maar na verloop van tijd werd het commando overgenomen door SM. B. van Hunnik die werd later bevorderd tot Adj. en heeft korte tijd later de dienst verlaten. Later werd het commando overgenomen door de Sm. Prins (is inmiddels overleden)


 


Het peloton breidde zich verder uit met onder andere de lijndienst die later werd verplaatst naar de Kromhout Kazerne.


Na de verplaatsing van het peloton naar de Vlampijpstraat in Utrecht werd het een hele hechte gemeenschap en werd er ook het e.e.a. georganiseerd zoals de bijna wekelijkse nasi maaltijd, bereid door onze Karel Klinkenberg.


 


Bijna iedere morgen werd door Charly de poort geopend en de koffie in gereedhheid gebracht het was een geweldige tijd.


 


Hierna kwam de Adj. Schogt aan het bewind van het TPU die ook geweldig leiding gaf aan het peloton. Maar zoals gewoonlijk kwam aan die periode ook weer een eind na een aantal jaren en werd het peloton weer verplaatst naar de Overste den Oudelaan in Utrecht op het terrein van de 150 Depcie.


Daar draaide het peloton verder met de toenmalige Cdt. Adj. later Ltn. en weer later Kap. Baars, naar volle tevredenheid nog enige jaren tot alles werd overgeheveld naar het DVVO, gelegerd op het voormalige Camp Nieuw Amsterdam, te Bosch en Duin.


BlauwBloed team, Charly.


 


Ben je AATer en was je werkzaam/gelegerd in Utrecht, laat je dan ook opnemen in het BlauwBloed register knop links.

Update:

20170502 Pluk

20160.224 Pluk

20161026 Template Pluk

16 20150916